ALTIJD IN DE BUURT
VOLG ONS
screen 1
screen 3
screen 3
screen 3
screen 3

Theorie

Een van de onderdelen van je rijopleiding is het behalen van je theorie-examen. Het is namelijk ontzettend belangrijk om de verkeersregels goed te kennen, voor je eigen veiligheid en die van je medeweggebruikers.

Je theorie-examen kan je voor of tijdens je praktijkopleiding halen, het is belangrijk er tijdig mee te beginnen. Niet alleen omdat je rekening moet houden met een wachttijd voor het examen, ook omdat het in de praktijk brengen van de theorie een verrijking kan zijn voor je rijopleiding.

Je kunt pas de tussentijdse toets en praktijk examen afleggen als je je theorie certificaat hebt behaald. Ook als je een spoed opleiding gaat volgen moet er op de dag van het praktijkexamen altijd een geldig theoriecertificaat aanwezig zijn.


Het theorie-examen

Het theorie-examen voor de personenauto leg je af bij het CBR en duurt ongeveer drie kwartier, inclusief de toelichting. Ongeveer een kwartier voor aanvang van het examen moet je aanwezig zijn.


Onderdelen

Het theorie-examen bestaat uit:

25 vragen over gevaarherkenning.

30 vragen over verkeersregels

10 vragen over verkeersinzicht.

Bij gevaarherkenning word je gevraagd hoe je zou handelen in een bepaalde verkeerssituatie. Bij verkeersregels en verkeersinzicht gaat het om ja/nee vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je zelf een getal moet invullen.


Slagen

De norm om te slagen is: minimaal 13 van de 25 vragen goed over gevaarherkenning en 35 van de 40 vragen goed over verkeersregels en verkeersinzicht.


Meenemen

Je mag enkel deelnemen aan het theorie-examen met een wettelijk toegestaan, geldig, eigen identiteitsbewijs.


Geldig

Je theorie-certificaat blijft een jaar en zes maanden geldig.

Aanbieding

Altijd in de buurt

Open Road Facebook